Şifremi Unuttum

Sağlıkta Şiddete Karşı Bülent Ortaçgil Konseri

İstanbul Tabip Odası’ndan:

DR. ERSİN ARSLAN’IN ANISINI YAŞATMAK,
AİLESİYLE DAYANIŞMAK, SAĞLIKTA ŞİDDETE KARŞI
SES VERMEK İÇİN
DAYANIŞMA KONSERİNDE BULUŞUYORUZ

Hekimlere yönelik sözlü ve fiziki şiddet adeta gündelik hayatımızın bir parçası haline getirildi. Zorlu koşullar altında ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan biz hekimler sağlıkta yaşanan sorunların sorumlusu olarak gösterildikçe, mesleğimiz itibarsızlaştırıldıkça şiddetin de sıklığı ve dozu arttı. Tüm uyarılarımıza, taleplerimize rağmen korkulan oldu ve Gaziantep’te görev yapmakta olan gencecik bir meslektaşımız; Dr. Ersin Arslan taammüden bir cinayetle, yaşamdan ve sevdiklerinden koparıldı.

Her birimiz onda bir parça kendimizi bulduk, hepimiz içimizde O’nu ve acısını hissettik, hep birlikte bir isyan duygusuyla, kızgınlıkla, üzüntüyle kendimizi ifade ettik. “Sağlıkta Şiddet Son Bulsun” diyerek sokaklara, caddelere taştık.

O günlerde bir de söz verdik kendimize ve meslektaşlarımıza “Unutmayacağız, Unutturmayacağız! Sağlıkta Şiddete Karşı Taleplerimizin Takipçisi Olacağız” dedik.

O gün verdiğimiz bu sözün bir gereği olarak, Dr. Ersin Arslan’ın ailesiyle dayanışmak, “Sağlıkta Şiddete Dur” demek için Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda bir Dayanışma Konseri gerçekleştiriyoruz. Değerli sanatçımız Bülent Ortaçgil’in 40 kişilik bir senfoni orkestrasıyla sahne alacağı konserden elde edilecek tüm gelir oğullarını genç yaşta kaybeden Dr. Ersin Arslan’ın ailesine aktarılacak.

Yaklaşık iki ay önce TTB tarafından başlatılan; Dr. Ersin Arslan anısına ailesi ile dayanışma-bağış kampanyasından haberdar olmayan ya da bağış yapma kanalı bulamayan tüm duyarlı meslektaşlarımızın bu etkinlikte alacakları-aldıracakları bilet/biletlerle bağış gerçekleştirmiş olacaklarını hatırlatmak, 24 Eylül Pazartesi günü Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda sağlıkta şiddete karşı hekimlerin anlamlı duruşunu hep birlikte sergilemek istiyoruz.

Tüm meslektaşlarımızı konserin gerçekleştirileceği 24 Eylül Pazartesi günü bu anlamlı etkinliğe katılmaya, duyurusunu yaygınlaştırmaya çağırıyoruz.

Unutmamak, unutturmamak için, şiddete karşı güçlü bir ses vermek için, sevgili Dr. Ersin Arslan’ın anısını yaşatmak, ailesiyle dayanışmak için el ele veriyoruz.

Tarih: 24 Eylül 2012, Pazartesi
Saat: 20.30
Yer: Harbiye Açıkhava Tiyatrosu

Buluşmak dileğiyle,

İSTANBUL TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU


Konser biletlerini
İstanbul Tabip Odası Cağaloğlu ve Kadıköy Büroları’ndan
ve Biletix gişelerinden temin edebilirsiniz.

212 514 02 92

216 349 73 04