Şifremi Unuttum

Derneğimizin Viral Hepatit Çalışma Grubu’ndan 28 Temmuz 2012 Dünya Hepatit Günü Etkinliği

Etkinliklerimizin foto albümünü Fotoğraf Galerisi’nde bulabilirsiniz [Tıklayınız].

Etkinliklerimizin videoları için [Tıklayınız] [Tıklayınız]

Sayın Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Üyeleri,

Bilginiz olduğu üzere 15. Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Kongresi sırasında kurulan Derneğimizin Viral Hepatit Çalışma Grubu (VHÇG) yoğun aktivitelerine devam etmektedir. Sayımız yurdun çeşitli bölgelerindeki üyelerle 54’e ulaşmıştır.

Türkiye’deki HCV ve HBV hastalarının ilaç direnç analiz çalışması konusunda da epey yol aldık.

5-6 Mayıs 2012 tarihinde Ankara’da Kronik Hepatit B İnfeksiyonunda Oral Antiviral İlaç Direncini Saptama ve Dirençle Baş Etme Yolları konulu bir Monotematik Simpozyum olarak düzenlediğimiz Ulusal Viral Hepatit Simpozyumu (UVHS) sırasında bu çalışmanın ilk verilerini paylaşmaya başladık. İlerleyen çalışmalarımızın ilk ülke verilerini önümüzdeki AASLD Kongresi’ne de gönderdik.

Yine UVHS sırasında yaptığımız grup toplantısında bu yıl DSÖ’nün de önerisiyle 28 Temmuz’da kutlanacak olan Dünya Hepatit Günü‘nde bir aktivite gerçekleştirmeye karar vermiştik

Bu doğrultuda İstanbul’da Taksim Meydanı’nda ve Kocaeli’de gerçekleştirilecek olan Sarı Bisiklet Projesi üzerindeki çalışmalarımızı tamamladık.

28 Temmuz 2012 Cumartesi günü Taksim Meydanı’nda kurulacak çadırımızda halkı bilinçlendirmek amacıyla hazırlanan afiş ve broşürler dağıtılacaktır. Ayrıca ekranlar aracılığıyla görsel sunumlar kullanılarak halka yönelik bilgilendirme yapılacaktır. 29 Temmuz 2012 Pazar günü ise Kocaeli’de iki sarı bisiklet dolaşarak hepatit konusundaki bilgilendirme materyallerini halka dağıtacaktır.

Derneğimizin özellikle İstanbul ve çevresindeki üyelerinin bu aktivite içinde olmaları coşkumuzu artıracaktır. İnanıyorum ki hep beraber bu ve gelecek aktiviteleri paylaşmamız, birlikteliğimizi güçlendirecektir

Saygılarımla.

Prof. Dr. Sıla AKHAN
VHÇG Başkanı