Şifremi Unuttum

7/25 Karadeniz Bölgesi Kış Simpozyumu: İnfeksiyonlar ve İmmünizasyona Genel Bakış (16-17 Aralık 2011, Samsun)


7/25 toplantılarının sonuncusu olan Karadeniz Bölgesi Kış Simpozyumu’nu Cumhuriyet tarihinin önemli kenti Samsun’da 16-17 Aralık 2011 tarihlerinde gerçekleştirdik. İnfeksiyonlar ve İmmünizasyona Genel Bakış konulu simpozyumda Gebelik ve İnfeksiyonlar, Üriner Sistem İnfeksiyonları, Çocuk ve Erişkinde İmmünizasyon konulu oturumlarda güncel sorunlar gözden geçirildi ve çözümler arandı.

Fotoğraf Galerisi için [Tıklayınız]

Bilimsel programla birlikte, sosyal program da son derece zengin ve keyifliydi.

İlk gün, bilimsel programın ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Planetaryum ziyaretinde yaşadığımız  bir dağın tepesinde samanyolunu izliyormuşuz hissi çok etkileyiciydi.

Türkiye’de az sayıda olan Planetaryumlardan biri de Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde kurulmuş. Samsun’a gidildiğinde mutlaka görülmesi ve deneyimlenilmesi gereken bir yer.

İkinci gün toplantı bitiminden sonra, leziz pidelerden oluşan bir öğle yemeği yedik. Ardından Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ve Gazi Müzesi‘ni ziyaret edip  19 Mayıs 1919 tarihinde Mustafa Kemal‘i 9. Ordu Müfettişi olarak aralarında iki hekimin de bulunduğu (Dr. Refik Saydam ve Dr. İbrahim Tali Öngören) kurmayları ile birlikte İstanbul’dan Samsun’a getiren Bandırma Vapuru’nu görmeye gittik.

Müze haline getirilen temsili Bandırma Vapuru gezisiyle 7/25 toplantılarını tamamlamış olduk.