Şifremi Unuttum

Zonguldak’taki Tularemi Sempozyumuna Çağrı ve Toplantı Programı

Bursa, Bilecik, Samsun, Yalova, Düzce, Sinop, Ankara ve Bolu illerimizde yaklaşık 15 yıldan beri özellikle bahar ve kış aylarında epidemilerine rastlanan Tularemi olguları, bu yılın başında Zonguldak, Bartın ve Kastamonu illerimizde ortaya çıkmıştır.


Yaklaşık 40 olguda saptanan bu son epidemi nedeniyle Derneğimiz, hastalığın görülebileceği illerde (Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Ankara, Çankırı, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop ve Samsun) çalışan tüm hekimlerin dikkatini bu önemli halk sağlığı sorununa çekmek amacıyla, 4 Aralık 2004 Cumartesi günü Zonguldak’ta bir simpozyum düzenlemiştir.


Hastalığın klinik olarak ortaya konulmasında rol alan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tip Fakültesi’nin ev sahipliğini yapacağı bu toplantı, Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Köy isleri Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilecektir.


Bu toplantımıza, belirtilen illerin her birinde görev yapan [1] İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi’nden bir hekim, [2] bir İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı, [3] bir Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı ve [4] yetkili bir veteriner hekimin katılması ilgili Bakanlıklarca sağlanacaktır.


Sevgi ve saygılarımızla.
Klimik Derneği Yönetim Kurulu
 







Tularemi Sempozyumu
4 Aralık 2004 Cumartesi