Şifremi Unuttum

İşadamı Naci Şahin Kongo’da Sıtmadan Öldü

İşadamı Naci Şahin Kongo’da sıtmadan öldü


24 Haziran 2015

Kereste ticareti yapmak amacıyla sürekli yurtdışına çıkan işadamı Naci Şahin (43) son olarak gittiği Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde sinek ısırması sonucu sıtmaya yakalandı

Ramiz Kaan OKTAR/ SAKARYA

Hastanede tedavi altına alınan Şahin, durumunun düzeldiği belirtilerek taburcu edildi. Bir süre sonra tekrar rahatsızlanan Şahin, tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybetti.

Özel tabut

Naci Şahin’in İstanbul’da yaşayan eşi Sibel Şahin (38) ve 9 yaşındaki kızı Elif ile 18 yaşındaki oğlu Deniz ve akrabaları, son olarak bir sene önce gördükleri Şahin’in ölüm haberini Kongo’da yanında bulunan arkadaşından aldı. Şahin’in cenazesi özel bir tabuta konularak uçakla Türkiye’ye getirildi.

Sakarya’nın Ferizli İlçesi’ne götürülen Şahin’in cenazesi ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Ferizli Merkez Mezarlığı’na defnedildi. Kongo’da sinek tarafından ısırıldıktan sonra kaptığı virüs yüzünden öldüğü öne sürülen Şahin’in, cenaze ile birlikte gelen raporda ölüm sebebinin ‘kalp krizi’ yazması akılları karıştırdı.

Şahin’in akrabası olan Samet Zurnacı, “Sinek ısırdığı için gördüğü sıtma tedavisi sona erdikten 3 gün sonra hayatını kaybettiğini biliyoruz. Ancak raporda ölüm sebebinin kalp krizi olduğu ve sıtma tedavisiyle alakalı olmadığı yazılı” ifadelerini kullandı.