Şifremi Unuttum

Kosova’da Kırım-Kongo Kanamalı Ateşinden Onuncu Ölüm

KENE YİNE CAN ALDI

21 Ağustos 2013

Priştine Üniversite Hastanesi (QKUK ) Klinikleri Merkezi Bulaşıcı Hastalıklar Bölümü tarafından yapılan açıklamada, kene ısırması sonucu 33   yaşındaki Lendita Ayvazi’nin öldüğü bildirildi. Malişevo kentin yakınlarındaki Pagaruşa köyünden olan Lendita Ayvazi , bir hafta önce kene ısırması sonucunda Priştine Bulaşıcı Hastalıklar kliniğine getirilmişti. Ne yazık ki doktorların tüm çabalarına karşın Lendita Ayvazi kurtarılamadı .

Böylece kene Kosova’da 10’uncu canı da aldı . Kosova’da, kene ısırması sonucu KKKA hastalığından daha önce hayatını 9 kişi kaybetmişti.

Priştine Üniverstesi Hastanesi  Bulaşıcı Hastalıklar Bölümü Sorumlusu Dr. Sali Ahmeti, klinikte kene ısırması sonucu KKKA hastalığına yakalanan  150’nin  üzerinde hasta bulunduğunu, bu hastaların 3’ünün  durumunun ağır olduğunu belirtti.

Dr. Ahmeti, yazın başlamasından bu yana  kene vakalarının Kosova’da ciddi boyutlara ulaştığını ve 2500 bin kişi kene ısırmasına maruz kaldığını bildirirken,  Avrupa’da bir rekoru oluşturduğunu ileri sürdü. Dr Ahmeti,  Kosova’ya yardımın yapılması öteden beri istendiği halde , yardımın yapılmamasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Dr . Ahmeti , bunun için başta Sağlık Bakanı Ferdi Agani’yi ve Hükümet düzeyinden kurulan kene ile mücadele komitesini suçladı .

Dr Sali Ahmeti , kene ısırma sonucunda Avrupanın ortasında bulunan Kosova’da 10 kişinin ölmesinin düşündürücü olduğunu ve bu nedenle üzüntü içinde olduğunu söylerken ‘’yaz sonunda kene vakalarından kurtulacağımız için  mutluyum‘’ dedi.

Bu arada Kosova basını bu  ölümler için Kosova Sağlık Bakanlığını kınamakta ./T.Kasap/