Şifremi Unuttum

‘Kırım-Kongo Kanamalı Ateşinde En Tecrübeli Ülke Türkiye’

‘Kırım-Kongo Kanamalı Ateşinde En Tecrübeli Ülke Türkiye’

31 Mart 2018

Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (ESCMID) ve Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları (Klimik) Derneği Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Önder Ergönül, KKKA vakasının dünyada 35 ülkede görüldüğünü, Türkiye’nin bu hastalıkta dünyada en çok tanı koyan ülke olduğunu belirterek, “KKKA vakasında en tecrübeli ülkeyiz” dedi.

Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (ESCMID) ve Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları (Klimik) Derneği Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Önder Ergönül, Kırım-Kongo kanamalı ateşi (KKKA) vakaları için riskli döneme girildiğini, kenelerin aktive olmasına bağlı olarak bahar aylarında başlayan sürecin ekim ayına kadar sürdüğünü dile getirdi.

KKKA’nın 2002’de ilk kez görüldüğü Türkiye’de 15 yılda 10 binin üzerinde vaka olduğunu ve 500 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Ergönül, “Geçen sene 340 vaka görüldü. Bu yıl yaptığımız matematiksel tespitlere göre 300 civarında vaka bekliyoruz.” diye konuştu.

“10 bin vaka, bu dünyadaki en yüksek rakamdır. Bu vakaların tümünün laboratuvar tanısı kesinleşmiştir ve böyle bir kayıt sistemi hiçbir ülkede yok. Türkiye’de vaka sayıları azalmaya başladı.” diyen Ergönül, hastalık süresinin toplam 10 gün olduğunu ve erken başvurulduğunda tedavi edildiğini anlattı.

Haber İçin [Tıklayınız]

 

Kenelere dikkat! KKKA için tehlikeli dönem başladı

2 Nisan 2018

Baharın gelmesiyle ortaya çıkan kenelerin ekim ayına kadar görülebileceğine dair uyarıda bulunan KLİMİK Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Önder Ergönül “Kırım Kongo için riskli döneme girdik. Vatandaşlarımız dikkatli olmalı ama salgın olmayan bölgedeki insanların gereksiz paniğe kapılmaması gerekiyor” dedi.

Haber İçin [Tıklayınız]

 

Keneler ortaya çıktı, KKKA için riskli döneme girildi

31 Mart 2018

Kenelerin aktive olmasıyla bahar aylarında başlayan sürecin ekim ayına kadar sürdüğünü dile getiren KLİMİK Üyesi Prof. Dr. Önder Ergönül, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) için riskli döneme girildiğine dikkat çekti.

Haber İçin [Tıklayınız]

 

Türkiye’den önce KKKA ölüm oranı Çin’de yüzde 80’di, şimdi ise yüzde 5!

31.03.2018

“Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakasına dünyada en tecrübeli ülke, Türkiye” diyen Prof. Dr. Ergönül, vatandaşlara uyarıda bulundu.

Haber İçin [Tıklayınız]

 

“Kkka Vakasında En Tecrübeli Ülke Türkiye”

31 Mart 2018

Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (ESCMID) ve Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları (Klimik) Derneği Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ergönül:”Dünyada 35 ülkede KKKA vakası görülüyor. Türkiye, dünyada en çok KKKA vakası tanısı koyan ülkedir. KKKA vakasında en tecrübeli ülkeyiz. Benzer hastalıklara hazırlık yapmamız için de önemli bir deneyim””Türkiye’den önce hastalığın ölüm oranı Çin’de yüzde 80’di. Türkiye deneyim kazandıktan sonra yüzde 5’e düştü. Bu durum Türkiye’deki sağlık hizmetinin başarısını gösteriyor””Kırım Kongo için riskli döneme girdik. Vatandaşlarımız dikkatli olmalı ama salgın olmayan bölgedeki insanların gereksiz paniğe kapılmaması gerekiyor.”

Haber İçin [Tıklayınız]

 

İlgili Diğer Haberler:

https://www.yenisafak.com/hayat/kkka-vakasinda-en-tecrubeli-ulke-turkiye-3191839

https://m.sondakika.com/haber/haber-kkka-vakasinda-en-tecrubeli-ulke-turkiye-10710827/

https://www.haberler.com/kkka-vakasinda-en-tecrubeli-ulke-turkiye-10710267-haberi/