Doğrulama için verilen süre doldu. Lütfen yenileyin.

Şifremi Unuttum

Antibiyotik Direnci

Gıda kaynaklı bakterilerde antibiyotik direnci artıyor. 2016-2017 Ulusal Antimikrobiyal Direnç İzleme Sistemi (NARMS) Entegre Özet, Salmonella enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılan birinci basamak antibiyotiklere karşı artan direnci ortaya koymaktadır. 2015’ten 2017’ye kadar, insanlarda Salmonella’ya seftriakson direnci yüzde 2.8’den 3.4’e yükseldi ve tavuklarda seftriakson direnci yüzde 6.5’ten 9.3’e yükseldi. İnsanlarda siprofloksasine duyarlılığı azalmış Salmonella izolatları, 2013-2017 yılları arasında iki katına çıkarak yüzde 8’e yükseldi ve çok ilaca dirençli Salmonella, rutin olarak örneklenen tavuklar arasında 2015’ten 2017’ye kadar yüzde 9,5’ten 18’e yükseldi. Campylobacter ve E. coli arasındaki direnç oranları çoğu insanda sabit kaldı. ve üzerinde çalışılan hayvan popülasyonları.

Haber İçin Tıklayınız