Şifremi Unuttum

“Süper” Hekimler 180 Bin TL Maaş Alabilecek

“Süper” Hekimler 180 Bin TL Maaş Alabilecek

23 Temmuz 2018

Meclis gündemindeki torba yasa teklifi hekim maaşlarına ilişkin düzenlemeleri de içeriyor. Buna göre döner sermayenin tavan sınırı kaldırılıyor. Habertürk’ten Fatmanur Boylu’nun haberine göre alanında başarılı hekimler 180 bin TL’ye kadar maaş alabilecek. Düzenlemeden Sağlık Bakanlığı’nın seçtiği hekimler yararlanabilecek.

Peki kim bu seçili doktorlar? Sağlık Bakanlığı süper hekimler için bir komisyon oluşturacak. Hastane ve akademik camiada başarılı bulunan hekimler, süper hekim statüsünde değerlendirilecek. Mevcut durumda hekimler döner sermayeden en fazla 18 bin lira maaş alabiliyor. Bu sınırın kaldırılması durumunda ilk etapta bu ücretin 5 kat fazlası hekim maaşlarına yansıyacak. Daha sonra ise bu oran 10 katına kadar çıkabilecek yani süper hekimler 180 bin TL’ye kadar maaş alabilecek.

Peki döner sermaye tavan sınırı neden kaldırılıyor? Sağlık Bakanlığı bunu bir teşvik olarak niteledi, “Hekimlere devlet hastanesi teşviği geliyor” dedi. Devlet hastanelerindeki başarılı hekimlerin özel hastanelere kaymasını engellemek için bulunan bir yöntem. Bu düzenleme, özel ve üniversite hastanelerindeki doktorları da ilgilendiriyor. Devlet hastaneleri, özel ve üniversite hastanelerindeki doktorlarla da sözleşme yapabilecek. Özel hastanelerde olup devlet hastanelerinde olmayan, nadir hastalık ve ameliyat konularında uzman olan hekimler de bu fırsattan yararlanabilecek.

Her şehirde seçili hekim bulunacak ancak büyük şehirlerde sayılarının daha fazla olması bekleniyor. Şehir hastanelerinin hekim edinme konusunda bu teşviğe daha sık başvuracağı öngörüler arasında.


Haberi İçin [Tıklayınız]