Şifremi Unuttum

Düzce’de Hantavirus İnfeksiyonu Kuşkusu: Bir Ölüm

Düzce’de Hantavirus İnfeksiyonu Kuşkusu: Bir Ölüm

25 Nisan 2017

Öncü Düzce Haber isimli yerel internet sitesinin haberine göre Düzce’nin Yığılca ilçesine bağlı Kırık Köyü’nde aynı şikayetlerle hastaneye kaldırılan 6 kişiden 1’inin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaya ilişkin Düzce Valiliği bir açıklama yaptı. Vatandaşlara hantavirus bulaştığını açıklayan Valilik, olay üzerine Düzce İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün toplantı yaptığını ve virusun bulaşıcı olmadığını belirtti.

Valilikten yapılan yazılı basın açıklamasına göre olayın hantavirus kaynaklı gerçekleştiği ortaya çıktı. Olay üzerine Valilik şu açıklamada bulundu: “Konuyla İlgili 24/04/2017 tarihinde Düzce İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı yapılmıştır. Toplantıya Halk Sağlığı Müdürlüğü, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve Düzce Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı, Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı, ve Nefroloji bölümünden yetkililer katılmıştır. İlimizde 2017 Ocak ayı itibariyle ve daha önceki yıllarda görüldüğü üzere gözüken hantavirus enfeksiyonu tedavisi ile ilgili ilimizdeki hastanelerimizde yatarak tedavi gören hastalarımızdan alınan kan örnekleri Ankara Mikrobiyoloji Referans Laboratuarına gönderilmiş olup; sonuçları beklenmektedir. İlimiz Hastanelerinde yatarak tedavi gören vatandaşımız bulunmamakta olup; hastalarımız şifahen taburcu olmuşlardır. Elimizdeki verilere göre ve yaptığımız çalışmalar doğrultusunda ilimizde hantavirus nedeniyle herhangi bir ölüm vakası bulunmamaktadır.”

Valilik ayrıca, “İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüze bağlı ekiplerce filyasyon çalışması yapılarak hantavirusun görüldüğü yerlerden alınan su numuneleri merkez laboratuvarımızda incelenmektedir. Hastalığın kan transfüzyonu yoluyla ve özellikle insandan insana geçmediğinin halkımız tarafından bilinmesi gerektiği, çevre temizliği, kemirgenlerden uzak yaşantı ve temiz su tüketimiyle hijyen kurallarına önem göstermeleri gerektiği, böylelikle bu virustan korunabilecekleri konusunda ekiplerimizce bilgilendirmelerde bulunulmuştur” açıklamasında bulundu.


Haberi için [Tıklayınız]