Şifremi Unuttum

Ayak Kurtaran Üniversite

Ayak Kurtaran Üniversite

18 Temmuz 2018

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) bünyesindeki Diyabetik Ayak Ünitesi, kurulduğu günden bu yana 100’den fazla ayağı kesilmekten kurtararak insanları yeniden hayata bağladı.

Türkiye ve dünyadaki en gelişmiş sağlık kuruluşlarından hasta sevki alan ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi, diyabetik ayak tedavisinde dünyaca ünlü bir merkez haline geldi. Hastanede geçen yıl faaliyete geçen Diyabetik Ayak Ünitesi’nde uygulanan yöntemle şeker hastalarının ayak kayıpları önleniyor.

AZ UYGULANAN TEDAVİ YÖNTEMİ
Diyabetik ayak tedavisinde harikalar yarattıklarını belirten Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, “Dünyada her 20 saniyede bir diyabet hastasının ayağı kesiliyor. Üniversitemizde diyabetle mücadele için geçen yıl Diyabetik Ayak Merkezi kuruldu. Ülkemizde ilk kez ADÜ’de uygulanan ve çok az sayıda merkezin uyguladığı bir tedavi yöntemi olan intralezyonel (yara içine) epidermal büyüme faktörü tedavisi ile şeker hastalığından kaynaklanan ayak kesmelerinin (ampütasyon)  önüne geçiyoruz. Şimdiye kadar ünitemizde uyguladığımız bu yöntemle 100’den fazla hastanın ayağını kesilmekten kurtardık” dedi.


Haber İçin [Tıklayınız]