Şifremi Unuttum

HIV’li Ç.K.’nın Kocası: ‘Havayı Solumaktan Bile HIV Bulaşacağını Düşünen Doktorlar Vardı’

Havayı Solumaktan Bile HIV Bulaşacağını Düşünen Doktorlar Vardı

4 Ocak 2018

Doktorların doğumundan kaçtığı HIV’li Ç.K.’nın kocası Habertürk’ten Veysi İpek’e yaptığı açıklamada Siirt’te inşaat işçisi olarak çalışan ve kendisi de HIV virusu taşıyan M.K. (37), 7 yıl önce Ç.K. ile evlendiğini, bir süre sonra HIV hastası olduğunu öğrendiğini, aynı yıl hamile kalan eşinin kontrolünde ona da virusun bulaştığının belirlendiğini söyledi. 20’li yaşlarda çalıştığı İstanbul’da “gençlik hatası” sonucu HIV kaptığını belirten M.K., eşi Ç.K.’nın dördüncü çocuğunu dünyaya getirmek için geldikleri Diyarbakır Dicle Hastanesi’nde yaşananları şöyle anlattı:

“Eşimin HIV virusu taşıdığını söyleyince sevkli olmamıza rağmen bizi hastaneye kabul etmediler. Durumu, enfeksiyon hastalıkları kliniği sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen’e aktardım. Girişimde bulunacağı söyleyerek zaman istedi. Mesai saati bitince geceyi hastanenin yanındaki caminin misafirhanesinde geçirdik. Sabah yeniden yatış için girişimde bulunduk. Mustafa hoca doğum için her şeyi hazırlattı. Ancak hocalar ve asistanlar ‘Biz ameliyatı yapmayız’ dediler. Klinikte 3 kişi eşimin üzerine yürüdü, bağırıp çağırdılar.”

Haberin ardından yaşadıklarının ortaya çıkması nedeniyle taburcu edilirken para istenmediğini belirten M.K. “Hastanede kaldığımız 2 günde odamızdan çöp bile almaya gelmediler, vebalı muamelesi yaptılar. Havayı solumaktan bile HIV bulaşacağını düşünen doktorlar vardı” dedi.

Son çocuğuyla birlikte 1’i kız 4 çocuk babası olduğunu belirten M.K. şunları dedi: “Diğer 3 çocuğumda doğum sonrası başlanan ilaç tedavisiyle şu anda virus yok. Ailem de benden uzaklaştı. Tedavi için eşimin ailesi olmasa çocuklarımı bırakacak bir yer yok. Doğumdan sonra arayan soran olmadı. Devlet yalnızca hastanelerde bu tür muamelelere bizi maruz bırakmasın yeter.”


Haberin Tamamı için [Tıklayınız]