Şifremi Unuttum

Brexit İngiltere’de Doktor Açığı Doğurabilir

Brexit İngiltere’de doktor açığı doğurabilir

23 Şubat 2017

Guardian gazetesindeki habere göre, Britanya Tabipler Birliği (British Medical Association) yaptığı ankette, Avrupa’da eğitim gören doktorların yüzde 40’ının Brexit’ten sonra İngiltere’de yeteri kadar kabul görmeyecekleri endişesi yaşadığını açıkladı.

Avrupa ülkelerinde eğitim gören 12 bin doktor, İngiltere’de yeteri kadar kabul görmeyecekleri endişesiyle ülkeden ayrılabileceklerini ifade ettiler. Bu ülkedeki beş doktordan ikisinin Brexit’ten sonra ülkeyi terk etmeyi düşündüğünü ortaya koydu.

Ankette İngiltere’den ayrılmayı düşünüp düşünmedikleri sorusuna doktorların yüzde 42’si “evet”, yüzde 23’ü “emin değilim” cevabını verdi. Sonuç hekim açığı nedeniyle krizde olan İngiltere’deki ulusal sağlık hizmetlerinde büyük bir personel açığı olacağı endişesi yarattı.

Ankette ayrıca, Avrupalı doktorların özellikle referandumdan sonra İngiltere’de hükümet tarafından daha az takdir edildiklerini hissettikleri sonucu çıktı. Benzer şekilde, doktorların Brexit oylamasından sonra İngiltere’de çalışmaya daha az hevesli oldukları sonucu çıktı.

 Haberi için [Tıklayınız]