Şifremi Unuttum

Yaşlı Kadın 26 Antibiyotiğe Birden Dirençli Klebsiella pneumoniae Sepsisinden Öldü

Yaşlı Kadın 26 Antibiyotiğe Birden Dirençli Klebsiella pneumoniae Sepsisinden Öldü

Yaşlı Kadın 26 Antibiyotiğe Birden Dirençli Klebsiella pneumoniae Sepsisinden Öldü

Centers for Disease Control and Prevention (CDC), ABD’nin Nevada eyaletinde bir kadın mevcut tüm antibiyotiklere dirençli bir bakteri infeksiyonu nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

The Telegraph’tan David Lawler’ın haberine göre Eylül ayında yaşamını yitirmeden önce 70 yaşındaki yaşlı kadının  yarasından üretilen Klebsiella pneumoniae‘nin test edilen 26 farklı antibiyotiğe birden dirençli olduğu belirtildi. CDC Morbitity and Mortality Weekly Report’a göre yaşlı kadın Hindistan ziyaretinden yeni dönmüştü ve dönmeden önce üç kez hastaneye kaldırılmıştı.

CDC’ye gönderilen örneğin, bakterilerin çok sayıda antibiyotiğe direnç kazanmasını sağlayan bir enzim olan Yeni Delhi metallo-β-laktamazı (NDM) içerdiği bildirildi.

“Pan” dirençli bakterilerin nadir görüldüğünü bildiren CDC, infeksiyon kontrolü önlemlerinin bu tür infeksiyonlar için çok önemli olduğunu ve hastaların karantinaya alınması gerektiğini açıkladı.

Geçen yıl ABD’de en az dört hastada farklı süper mikroplar tespit edildi. Bu mikroplar yan etkilerinden dolayı en son başvurulan kolistin dahil tüm antibiyotiklere direnç gösterdi.

CDC antibiyotik direncinin “ABD’nin karşı karşıya olduğu en ciddi sağlık tehdidi olduğunu” ifade ediyor.

 

The Telegraph yeni Haberi için [Tıklayınız]

 

Notes from the Field: Pan-Resistant New Delhi Metallo-Beta-Lactamase-Producing Klebsiella pneumoniae — Washoe County, Nevada, 2016