Şifremi Unuttum

En Az Doktor, En Çok İşçiler Kan Veriyor

En Az Doktor, En Çok İşçiler Kan Veriyor

En az doktor, en çok işçiler kan veriyor

iha 23

15 Aralık 2016

Türk Kızılayı’nın verilerine göre en az doktor, eczacı, avukat, pilot, gazeteci, hakim ve savcılar kan verirken, en çok kan bağışında bulunanların serbest meslek çalışanı, işçi, asker, memur ve öğrenciler olduğu ortaya çıktı.

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök kan bağışında bulunan meslek gruplarının dağılımına ilişkin veriler paylaştı. Verilere göre en az kan veren grupta eğitimli kişilerin yer alması dikkat çekti.

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök, “Kan bağışlayanlar içinde en yüksek oran olarak serbest meslek yer alıyor. Ardından işçi, öğrenci, asker, emekli, memur, şoför, ev hanımı, öğretmen, mühendis, askeri personel, güvenlik görevlisi ve bunun altında çeşitli sağlık çalışanları geliyor. En az kan bağışında bulunanlar ise pilot, muhtar, sosyolog, psikolog, gazeteci, zabıta, biyolog, veteriner, eczacılar, diş hekimleri, bankacılar, avukatlar, hakimler, savcılar, öğretim görevlileri yer alıyor. Demek ki her şey eğitimle olmuyor. Kan bağışında imtina ediyorlar. Ön yargılar var, yanlış bilgiler var, korkular var. Ne yazık ki meslektaşlarımın bu konuda bir bahanesi yok çünkü tüm bilgilere sahipler” dedi.

Kan bağışının kış aylarında azaldığını ve özellikle büyük şehirlerde çok az olduğunu kaydeden Gökay Gök, “Özellikle büyük şehirlerde zaman sorunu olan, öncelikleri farklı olan, bencilliğin arttığı, yardımlaşma duygusunun azaldığı büyük şehir insanında kan bağışı konusunda bir azalma var” şeklinde konuştu.

Haberin Tam Metni için [Tıklayınız]