Şifremi Unuttum

Ankara’da Hasta Yakınları Doktora Saldırdı

Ankara'da Hasta Yakınları Doktora Saldırdı

Ankara’da hasta yakınları doktora saldırdı

Habertürk logo

2 Aralık 2016

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki Doç. Dr. Ahmet Oğuz Hasdemir hasta yakınları tarafından saldırıya uğradı

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği doktorlarından Doç. Dr. Ahmet Oğuz Hasdemir’in hasta asansöründe 4 hasta yakınının saldırısına uğradığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Dışkapı Yıdırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği doktorlarından Doç. Dr. Ahmet Oğuz Hasdemir’in hasta yakınları tarafından saldırıya uğradığı kaydedilerek, “Hasta asansöründe 4 hasta yakınının saldırısına uğrayan doktorumuz kafasından ve dizinden yaralanmıştır. Kafatası ve dizindeki kırıklar nedeniyle acil ameliyata alınan doktorumuzun hayati tehlikesi bulunmaktadır. Şiddet kimden gelir ise gelsin haklı bir gerekçesi olamaz. Hele hele görevi başındaki bir doktorumuza yönelik şiddet asla kabul edilemez. Bu elim saldırıyı kınıyor, Bakanlık olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Adli makamlara intikal eden olay Sayın Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ tarafından dikkatle takip edilmektedir. Bakanımızın şiddete uğrayan sağlık çalışanlarına yönelik hukuki destek sağlanması yönündeki talimatları çerçevesinde gereken yapılmaktadır” denildi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Dışkapı Yıldırım Beyazıt eğitim ve Araştırma Hastanesinde Genel Cerrahi Kliniği’nde görevli Doç. Dr. Ahmet Oğuz Hasdemir’in darp edilmesine ilişkin, “Türkiye, sağlık çalışanlarına şiddet noktasında neredeyse dünya birincisi. Bakanlığın şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekiyor. Öncelikle yasal düzenlemeler talep ediyoruz.” dedi.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Genel Sekreteri Dr. Mehmet Sezai Berber, 30 yıllık doktor Hasdemir’in hastane personelini korumak isterken tanımadığı kişilerce darp edildiğini belirterek, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulmasını istediklerini söyledi.

Hasdemir’in darp sonucu gözünün şiştiğini, fibula kemiğinin dört yerinden kırıldığını ve diz bağlarında hasar olduğunu kaydeden Berber, sorumlular cezalandırılıncaya kadar konunun takipçisi olacaklarını vurguladı.

İlgili Haberler:

http://www.haberturk.com/yerel-haberler/haber/10242049-ankarada-hasta-yakinlarinin-doktora-saldirisi

http://www.haberturk.com/gundem/haber/1331766-doc-dr-ahmet-oguz-hasdemire-hasta-yakinlari-saldirdi

http://www.milliyet.com.tr/ankara-da-hasta-yakinlarinin-doktora-ankara-yerelhaber-1685771/

http://www.timeturk.com/saglik-bakanligindan-doc-dr-hasdemir-e-yapilan-saldiriya-kinama/haber-383563

http://www.haberturk.com/yerel-haberler/haber/10248297-doktora-tekerlekli-sandalyedeki-hasta-ve-yakinlari-saldirmis