Şifremi Unuttum

Cerrahlar Cumhuriyetçi, İnfeksiyoncular Demokrat

Cerrahlar Cumhuriyetçi, İnfeksiyoncular Demokrat
Cerrahlar Cumhuriyetçi (Trump), İnfeksiyoncular Demokrat (Clinton)

New York Times‘tan Margot Sanger-Katz’ın haberine göre belirli görüşteki hekimler belirli branşlarda kümelenme eğilimi gösterirken hekimlerin ideolojileri belirli gruplara karşı tedavi yaklaşımlarını da etkiliyor. Cerrahi, anesteziyoloji ve üroloji gibi branşlarda hekimlerin üçte ikisinin Cumhuriyetçi olarak bir siyasal kaydı bulunuyor. Öte yandan infeksiyon hastalıkları, psikiyatri, pediatri gibi branşlardaki hekimlerin üçte ikisinden fazlası Demokrat.

Bu sonuçlar Yale’den Eitan Hersh, ve Matthew Goldenberg adında iki araştırmacının araştırmasına dayanıyor. Sonuçlar aynı zamanda tüm hekimlerin yarıdan fazlasının Demokrat olduğunu ortaya koyuyor.

Your Surgeon Is Probably a Republican Your Psychiatrist Probably a Democrat The New York Times

Daha yüksek ücret kazanan branşları tercih eden hekimler daha çok Cumhuriyetçi olma eğilimi gösterirken, daha düşük gelirli branşların ise Demokratlar arasında popüler olduğu görülüyor.

republicans cluster in high paying specialties

Son yıllarda ABD’de eğitimli kitle arasında yükselen Demokrat eğilimlerin üst yaş grubundaki hekimlerin de saf değiştirmesine neden olmuş olabileceği belirtilirken, kadınların da daha çok Demokrat eğilimlere sahip olduğu ifade ediliyor.

young doctors are more liberal

Haberin Tam Metni için: [Tıklayınız]