Şifremi Unuttum

Osmaniye’de Kuduz Karantinası

Osmaniye'de Kuduz Karantinası

Osmaniye’de kuduz karantinası

TRT HABER logo
22 Eylül 2016 Perşembe

Osmaniye’nin Düziçi ilçesine bağlı Gökçayır köyünde, kuduz bir köpeğin 3 kişiyi ısırması üzerine karantina uygulaması başlatıldı.

 
Osmaniyede kuduz karantinası

Osmaniye’nin Düziçi ilçesine bağlı Gökçayır köyünde, kuduz bir köpeğin 3 kişiyi ısırması üzerine karantina uygulaması başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, F.U. (10), E.U.(13) ile K.U’yu (18) ısıran ve köy sakinleri tarafından telef edilen köpek, haber verilen İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğüne gönderildi.

Tetkiklerde kuduz olduğu belirlenen köpeğin saldırdığı 3 kişi aşılanarak sağlık durumu uzmanlar tarafından takibe alındı.

“Kuduz Risk Bölgesi” yazılı tabela asılan köydeki, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların aşılanmasına başlandığı, karantinaya alınan bölgeye hayvan giriş ve çıkışının yasaklandığı bildirildi.

Düziçi Kaymakamlığı toplantı düzenledi

Düziçi Kaymakamlığınca yapılan yazılı açıklamada ise ilçede meydana gelen kuduz vakalarıyla ilgili üst düzey geniş katılımlı toplantı yapıldığı belirtildi.

Kaymakam Mustafa Koç başkanlığındaki toplantıda alınan tedbirlerin görüşüldüğü, insanların mal ve can emniyetlerini sağlamak için hızlı ve etkin bir şekilde tedbirlerin uygulanmasının karara bağlandığı aktarıldı.

Osmaniye’nin Düziçi ilçesi Ellek beldesinde Çevlik Mahallesi de kuduz vakası görülmesi üzerine 6 ay karantinaya alınmıştı.