Şifremi Unuttum

Sağlık Bakanı Yeniden Recep Akdağ

Sağlık Bakanı Yeniden Recep Akdağ

Sağlık Bakanı yeniden Recep Akdağ

ntv_logo
24 Mayıs 2016 Salı

receğ akdağ.jpg

Daha önceden 11 yıl Sağlık Bakanlığı yapan Recep Akdağ, 2013 yılında yapılan kabine revizyonuyla görevden alınmasından yaklaşık 3.5 yıl sonra yine aynı göreve getirildi.

65. Hükümeti kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayladığı yeni kabineyi açıkladı.

Önceki Bakanlar Kurulu’nda yer alan 8 isim kabine dışı kalırken, 9 yeni isim de kabinede kendisine yer buldu.

Yeni isimlerden biri olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 18 Kasım 2002’den 24 Ocak 2013’e kadar bu görevi yürütmüştü.

Akdağ, ilk olarak Abdullah Gül’ün kurduğu 58’inci Hükümet’te göreve gelmişti. Tayyip Erdoğan, Başbakanlık görevini devralınca kurduğu hükümette aynı görevde kaldı.

Akdağ, görev süresi boyunca “Yürüttüğü projelerle AK Parti’ye oy kazandıran bakanlardan” yorumu yapılıyordu.

SSK’nın yerine SGK’yı kurup hastaneleri birleştirmesi ve ilaç alımda sigortalılara getirdiği kolaylıklar ve sigara yasağındaki rolü ile öne çıktı.

Görevde olduğu dönemde özellikle tam gün yasası ile doktorlar ve Tabib Odaları ile karşı karşıya geldi.

Akdağ, o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Ocak 2013 tarihinde yaptığı kabine revizyonunda görevi Mehmet Müezzinoğlu’na bırakmıştı.

4 kez üst üste Sağlık Bakanlığı görevine atanan isim olan Akdağ, Dr. Refik Saydam’dan sonra en uzun süre görev yapan Sağlık Bakanı’ydı.

Akdağ’ın görevden alınmasının ardından en uzun süre görevde kalan bakan unvanı da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’da kalmıştı.