Şifremi Unuttum

İngiltere’den Türk Doktorlara Ödül


İngiltere’den Türk doktorlara ödül


4 Eylül 2015

Üçü Türk ve biri ABD’li 4 doktor tarafından hazırlanan “Yeni Enfeksiyon Hastalıkları: Klinik Çalışmalar” başlıklı kitap, İngiliz Tabipler Birliğinin (BMA) Yılın Tıp Kitabı Ödülleri’nde “halk sağlığı” kategorisinde birinci oldu.

İngiltere'den Türk doktorlara ödül

BMA’nın her yıl gerçekleştirdiği etkinliğin Londra’da düzenlenen ödül törenine katılmak üzere İngiltere’de bulunan Prof. Dr. Önder Ergönül, Türkiye’ye uluslararası ödül getiren kitapla ilgili bilgi verdi.

“BEKLEMİYORDUK GÜZEL BİR SÜRPRİZ OLDU”

Ergönül, ödülün, tüm dünyayı ilgilendiren ve önemli bir kategorinin birinciliğini aldığına dikkati çekerek, “Böyle bir ödülü almayı beklemiyorduk. Kitabı ödül için hazırlamamıştık. Güzel bir sürpriz oldu. Çok sevindik” dedi. Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Ergönül, kitapta Ebola ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) gibi enfeksiyonların yanı sıra dünyada yeni çıkan toplam 28 enfeksiyon hastalığının özetlenerek anlatıldığını bildirdi.

“HER DOKTORDA OLMASI GEREKEN BİR KİTAP”

Ergönül, kitapta enfeksiyon hastalıklarına ilişkin bilgilerin dünyadaki son gelişmelerle harmanlanmış halde yer aldığını aktardı.

Türkiye’de İngilizce dilinde yazılan tıp kitapların sayısının yeterli olmadığını vurgulayan Ergönül, “Bu kitabın kolay okunabilirliği ve pratikliğinin öne çıkmasıyla, bu ödülü aldığını düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Yüzlerce kitap arasından seçilen kitaba ilişkin BMA jüri heyetinin yaptığı değerlendirmenin “Mükemmel”, “Derslerde tıp öğrencilerine okutulabilecek bir kitap” ve “Her hekimin rafında bulunması gereken bir kitap” olduğunu kaydeden Ergönül, kitabın içeriğinin, derslerde tıp öğrencilerine verdikleri bilgilerle oluşmaya başladığını ve bu nedenle kitabı öğrencilerine atfettiklerini belirtti. Ergönül, “Kitabın ödül alması, yeni projeler üzerinde çalışmak için bize moral vermiş oldu” ifadesini kullandı.

Ergönül’ün başkanlığında Doç. Dr. Füsun Can, Prof. Dr. Murat Akova ve Prof. Dr. Larry Madoff tarafından 2 yılda hazırlanan kitabın BMA tarafından ödüllendirilmesi ve böyle bir ödülü Türkiye’ye götürmenin önemini vurgulayan Ergönül, “Çünkü BMA çok eski bir cemiyet, dünyanın en önemli, gündemi belirleyen tıp birliğidir” dedi.

1832 yılında İngiliz doktor Sir Charles Hastings tarafından kurulan BMA, her yıl düzenlediği Yılın Kitabı Ödülleri’ni, tıp literatürüne katkıda bulunan kitaplara veriyor.

 

 

CNN Türk Haberi İçin [Tıklayınız]

TRT1 Haberi İçin [Tıklayınız]