Şifremi Unuttum

Çankırı’da Kuduz Paniği!


Çankırı’da kuduz paniği!


15 Ağustos 2015 Cumartesi

İHA

Kurşunlu ve Orta ilçeleri karantinaya alındı.

Çankırı’da yaban hayvanlarından bulaşan kuduz nedeniyle bir hayvanın telef olması üzerine Kurşunlu ve Orta ilçeleri karantinaya alındı.

Kurşunlu’da hayvancılık yapan S.A.’nın küçükbaş hayvanı yaban hayvanlarından bulaştığı tespit edilen kuduzdan telef oldu. Hayvan sahibinin ihbarı üzerine bölgeye giden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri inceleme yapıp, telef olan inekten numune aldı. Analizlerde kuduz mikrobuna rastlanılması sonucu karantinaya alınan bölge ile çevresindeki Köpürlü, Hacıhasan ve Dumanlı köylerindeki tüm hayvanlara aşı yapıldı. S.A.’nın kuduz mikrobundan telef olan hayvanının ardından kuduz mikrobu bulaştığı tahmin edilen 3 hayvanın daha telef olduğu belirtildi.

S.A., tüm hayvanlarının kuduz mikrobundan telef olabileceğini belirterek, durumu yetkililere bildirdiğini ve Tarım Bakanlığı görevlilerinin bölgeyi karantina altına aldığını kaydetti. Bölgeye hayvan giriş çıkışının yasaklandığını belirten S.A., kuduz mikrobunun yayılmasından endişe ettiklerini anlattı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.