Şifremi Unuttum

Konak Belediye Personeline Tetanos Aşısı


Konak belediye personeline tetanos aşısı


15 Temmuz 2015

IHA

Konak belediyesi, personellerine meslek hastalarına karşı tetanos aşısı yaptırdı.

Konak Belediyesi, sahada görev yapan çalışanlarının meslek hastalıklarından korunmaları amacıyla tetanos aşısı yaptırdı.

Konak Belediyesi, sahada çalışan personellerin karşılaşabileceği risklere karşı öncesinde tedbir almak ve meydana gelebilecek olası sağlık sorunlarını en aza indirgemek amacıyla bir uygulama başlatıldı. Başlatılan uygulamada, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli işçilere belediye sağlık ekibi tarafından tetanos aşısı yapıldı.

Saha işlerinde çalışan personelin tetanos tehlikesiyle daha çok karşı karşıya kalma riskleri bulunduğunu dile getiren yetkililer, “Tetanos bakterisi genellikle derin delici yaralanmalarda ortaya çıkmasına rağmen yinede doğabilecek tehlikelere karşı çalışan personelimizin aşılarını belirli sürelerde yapıyoruz. Tetanos aşısı yapısı gereği bir kere vurulup ömür boyu koruyan aşılardan olmadığı için 5-10 yılda bir tekrarlanması gerekmektedir. Aşı yaptırarak olası yaralanmalarda oluşacak tetanos riskinin de önüne geçmiş oluyoruz” şeklinde ifadelerine yer verdi.

İş güvenliği kapsamında aşılamaların devam edeceğini belirten yetkililer, temizlik işleri personelinin ardından Gediz Şantiye’de görev yapan şantiye işçilerine de aşı yapılacağını, isteyen büro çalışanlarının da aşı olabileceğini belirtti.