Şifremi Unuttum

Ümraniye ve Milas’ta MERS Virusu Şüphesi

Ümraniye ve Milas’ta ‘MERS virüsü’ şüphesi

1 Kasım 2014 / Cumartesi

İstanbul Ümraniye’de yaşayan 73 yaşındaki Nureddin Subaşı ve Muğla’nın Milas ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki F.L., MERS virüsü şüphesiyle kaldırıldıkları hastanede karantina altına alındı

İstanbul Ümraniye’de, Nureddin Subaşı (73) isimli vatandaş, MERS virüsü şüphesiyle Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gözetim altına alındı. 2 hafta önce hacdan dönen Subaşı, akşam saatlerinde ateşi yükselerek mide bulantısı yaşadı.

Yakınları tarafından Nuri Subaşı, ‘MERS virüsü’ kapmış olabileceği ihtimali üzerine Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırdı. Acil servise kaldırılan Subaş’ı, kırmızı alanda tutularak gerekli tahliller yapıldı. Yapılan tahlillerin ardından Subaşı, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’ne bağlı özel bir ambulansla Maltepe Süreyya Paşa Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.
Her iki hastaneden de hastanın son durumuyla ilgili bir açıklama yapılmazken, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki karantina altına alınan oda dezenfekte edilerek yeniden açıldı.

Muğla’nın Milas ilçesinde ise 60 yaşındaki F.L. yüksek ateş şikayetiyle 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Mers virüsü şüphesiyle tedavi altına alınan F.L.’nin 5 gün önce hacdan geldiğini belirttildi. F.L., özel kıyafetler giydirilerek hastanede gözlem altına alındı.