Şifremi Unuttum

Ebola Şüphesiyle Hastaneye Kaldırılan Kadına ‘Sıtma’ Teşhisi Kondu

Ebola şüphesiyle hastaneye kaldırılan kadına ‘sıtma’ teşhisi kondu

EBOLA virüsü şüphesiyle Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan Burkina Faso uyruklu 22 yaşındaki Balkıssa Dene’ye “sıtma” teşhisi konuldu. Sağlık Bakanlığı da olayla ilgili açıklama yaparak hastanede dezenfeksiyon işlemlerinin tamamlandıktan sonra hizmete açıldığını belirtti.

Hakan KAYA-Bulut MÜLHİM-İhsan YALÇIN-Ozan URAL/İSTANBUL (DHA) 16 Ekim 2014

Dün gece dev hastanede<br>kriz vardı

Alınan bilgiye göre, yaklaşık 20 gündür Türkiye’de bulunan Burkina Faso uyruklu 22 yaşındaki Balkıssa Dene, ateşi yükselince ve mide bulantısı başlayınca, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdu.

Kadının Batı Afrika ülkelerinden gelmesi ve yüksek ateşi olması sebebi ile “ebola virüsü” taşıyabileceği şüphesi üzerine, hastanenin Acil Servis’i kapatılarak karantinaya alındı. Acil Servis’teki hastalar çevredeki diğer hastanelere sevk edildi. Hastane personeline de önlem olarak maske dağıtıldı. Durumdan habersiz olarak hastaneye gelen vatandaşları ise girişte Özel Güvenlik görevlileri karşıladı. Görevliler, acil bölümünün kapalı olduğunu belirterek, vatandaşları başka hastanelere yönlendirdi.

VALİLİK YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği, ebola virüsü şüphesiyle Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde bulunan Balkıssa Dene’ye, “sıtma” teşhisi konulduğunu duyurdu.

İstanbul Valiliği’nden gece yarısı yapılan yazılı açıklama şöyle:
“15.10.2014 Pazartesi günü saat 17.00 sularında, Fildişi Sahili vatandaşı bir kadın hasta Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Polikliniğine başvurmuştur. 25.09.2014 tarihinde Ülkemize giriş yapmış olan hasta Batı Afrika ülkelerinden gelmesi ve yüksek ateşi olması sebebi ile aksi ispatlanıncaya kadar Ebola şüpheli vakası olarak değerlendirilerek, muayene edildiği Acil Servis bölümünde tedbir amacıyla kısa süreliğine hizmete ara verilmiş, içeride bulunan hastaların tedavisine ve çok acil hastaların kabulüne devam edilmiştir. Yapılan tetkikler sonucunda hastaya sıtma teşhisi konmuş ve enfeksiyon servisine yatırılarak tedavisine başlanmış olup saat 01.00’dan itibaren Acil Servisin bütün bölümleri hizmete açılmıştır.”

HASTANEDE YAŞAM NORMALE DÖNDÜ                                                                                                

Ebola virüsü şüphesiyle Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan Fildişi Sahili uyruklu 22 yaşındaki Balkıssa Dene’ye “sıtma” teşhisi konulmasının ardından, karantinaya alınan hastanede yaşam normale döndü.

Yaklaşık 20 gündür Türkiye’de bulunan 22 yaşındaki Balkıssa Dene, geçtiğimiz akşam, ateşi yükselince ve mide bulantısı başlayınca, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdu.

Kadının Batı Afrika ülkelerinden gelmesi ve yüksek ateşi olması sebebi ile “ebola virüsü” taşıyabileceği şüphesi üzerine, hastanenin Acil Servis’i kapatılarak karantinaya alındı. Acil Servis’teki hastalar çevredeki diğer hastanelere sevk edildi. Hastane personeline de önlem olarak maske dağıtıldı. Durumdan habersiz olarak hastaneye gelen vatandaşlar ise Özel Güvenlik tarafından acil bölümünün kapalı olduğu belirtilerek başka hastanelere yönlendirildi.

Yapılan tetkikler sonucu Balkıssa Dene’ye sıtma teşhisinin konulmasının ve enfeksiyon servisine yatırılmasının ardından, saat 01.00’dan itibaren Acil Servis’in bütün bölümleri hizmete açıldı. / Aziz ÖZEN/İSTANBUL

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA: DEZENFEKTE ETTİKTEN SONRA KULLANIMA AÇILDI

Sağlık Bakanlığı, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde dün akşam yaşana “ebola alarmı” ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, ebola alarmına neden olan kadına  sıtma ön tanısı konulduğu kaydedildi.

Açıklama şu şekilde:

“Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Acil Servisine 15 Ekim 2014 tarihinde akşam saatlerinde 21 yaşında yabancı uyruklu bir kadın hasta, yüksek ateş, bulantı ve karın ağrısı şikayetiyle başvurmuştur. Hasta, 20 gün önce Fildişi Sahilleri’nden İstanbul’a geldiği anlaşıldığından ebola ve sıtma dahil diğer enfeksiyon hastalıkları yönünden değerlendirmek için tetkikleri yapılmış ve sıtma ön tanısı konulmuştur. Hasta, ileri tetkik ve tedavi için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir.  Ayrıca hastanenin Acil Servisinde tedbir amacıyla kısa süreliğine hizmete ara verilmiştir. Hastane acil servisi dezenfeksiyon işlemleri tamamlandıktan sonra yeniden hizmet vermeye başlamıştır”