Şifremi Unuttum

Milliler Zehirlendi

Milliler zehirlendi

A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncularından Tuğba Palazoğlu ve Esra Ural ile federasyon görevlileri hastanelik oldu. 

Yayınlanma tarihi: 06 Eylül 2014 Cumartesi

Ankara’da kamp yapan A Milli Kadın Basketbol Takımımız’ın oyuncularından Tuğba Palazoğlu ve Esra Ural ile federasyon görevlileri hastanelik oldu. Söz konusu isimlerin musluk suyundan virüs kaptığı iddia edildi.Dünya Şampiyonası’nın hazırlıklarını Ankara’da sürdüren A Milli Kadın Basketbol Takımımız’ın iki oyuncusu ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) görevlileri ciddi sağlık sorunu yaşadı.

Ay yıldızlı oyunculardan Tuğba Palazoğlu ve Esra Ural, sudan olduğu sanılan virüs kapınca hastanelik oldu. Bu oyuncuların yanı sıra, aynı otelde kalan TBF görevlileri de aynı şikayetle sağlık kurumlarına gittiler.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

A Milli Kadın Basketbol Takımı Menajeri Canan Erdoğan, iki milli basketbolcunun iki gün önce enfeksiyon kaptıklarını belirterek “Büyütülecek bir şey yok. Oyuncularımızın sağlık durumları gayet iyi, antrenmanlara çıkıyorlar” dedi.

Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli basketbolcular Tuğba Palazoğlu ve Esra Ural’ın iki gün önce enfeksiyon kaptığını, bunun gayet doğal bir durum olduğunu ve herhangi bir sebebe bağlamanın doğru olmadığını söyledi.

Milli takım doktorlarının gerekli müdahaleyi yaptığını ve kısa sürede oyuncuların tedaviye cevap verdiğini anlatan Erdoğan, “Tedavi sonrasında hemen vücutları topladı. Nereden enfeksiyon kaptıklarını bilmiyoruz. Hastalığı herhangi bir ortamda kapmış olabilirler ancak büyütülecek bir şey yok. Oyuncularımızın durumları gayet iyi, antrenmanlara çıkıyorlar” diye konuştu.

“BU TARZ HABERLER BİZİ ÜZÜYOR”

Erdoğan, bu tarz rahatsızlıkların her kamp döneminde yaşanabileceğini belirterek şöyle devam etti: “Açıkçası bu tarz haberler bizi üzüyoruz. FIBA Dünya Kadınlar Şampiyonası öncesi böyle haberlerle gündeme gelmek hoş değil. Bu olaylar her kampta başınıza gelebilecek durumlar. Bu her zaman her yer de olabilir. Kamplarda uygulanan yükleme çalışmaları sporcuların bağışıklık sistemini zayıflatabiliyor.”