Şifremi Unuttum

Uzm. Dr. Berivan Tunca’nın Görevini Yaparken Uğradığı Çirkin Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz!

Kadın doktor 3 yıl önce uyardığı şiddetin kurbanı oldu

Mardin Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde görevli kadın doktor Berivan Tunca, otopsi işlemleri için hastane morguna kaldırılan bir cenaze sahiplerinin şiddetine uğradı. Maruz kaldığı şiddet hastane önünde meslektaşları tarafından protesto edilen Tunca‘nın, 2011 yılında İstanbul-Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli bir sağlık çalışanının yine bir hasta yakınının şiddetine maruz kalması üzerine önlem alınması çağrısında bulunduğu sağlık alanındaki şiddetin kurbanı olduğu ortaya çıktı.

Mardin-Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde İntaniye Doktoru olarak görev yapan Uzman Dr. Berivan Tunca, dün öğrenilemeyen bir nedenle hayatını kaybetmesi sonrası yakınlarınca hastane morguna kaldırılan bir cenazenin şüpheli bir ölüme kurban gittiği kanısıyla otopsi için Cumhuriyet Savcısı’nın hastaneye gelişini beklendiği sırada cenaze sahiplerinin saldırısına maruz kaldı. Cenaze sahiplerince darp edilen Tunca‘nın maruz kaldığı şiddet, meslektaşları ve Mardin Tabip Odası ve SES üyeleri tarafından çalıştığı hastane önünde protesto edildi. Şiddete maruz kalan Tunca‘nın da yer aldığı protesto eylemine Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı Leyla Salman da katılarak sağlık emekçilerine destek verdi.

Mardin Tabip Odası Başkanı Dr. Kamiran Yıldırım, yaptığı açıklamada 2,5 yıl önce bir hasta yakınlarının şiddeti sonucu yaşamını yitiren Dr. Ersin Aslan’ı hatırlatarak, sağlıkta yine şiddetle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Sağlık alanında şiddetin sona erdirilmesi beklenirken daha da arttığını vurgulayan Yıldırım, “Mevcut hükümet, sağlıkta şiddette karşı tedbir aldığını bu konuda sağlık çalışanının yanında olduğunu tüm sağlık hizmeti üretim alanlarında gerekli güvenlik önlemlerini aldığını iddia etmektedir. Oysa sağlıkta şiddet haberi ile gündemleşmediğimiz gün geçmiyor. En son Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde yaşadığımız şiddet gerekçesi zamanında gelmediği iddia edilen savcıdır. Otopsi için morgda bekletilen cenazenin otopsisi için gelmesi gereken Cumhuriyet Savcısı’nın geciktiği iddiası ile huzursuzlaşan cenaze sahiplerinin yanına durumu izah için giden meslektaşımız Uzman Dr. Berivan Tunca‘ya çirkince saldırılmış, darp edilmiştir. Boğazı sıkılmış, kolu morartılmıştır” dedi.

Yıldırım’ın açıklamasının ardında darp edilen Dr. Berivan Tunca ise şiddetin önüne geçmesi gereken yetkililerden çok halka seslendi. Tunca, günde ortalama 80 hastayı muayene ederek hizmet sunmaya çalıştığını belirterek, “Bu kadar üzgün olmama rağmen ben sizler için çalışmalarıma devam edeceğim” dedi.

Açıklamanın ardında doktorlar bu olayın peşini bırakmayacaklarını olayın takipçisi olacaklarını belirterek alkışlar eşliğinde protestolarına son verdi.

Şiddete maruz kalan Dr. Tunca‘nın daha önce sağlık alanında yaşanan şiddete dikkat çekerek yetkililere çağrıda bulunduğu da ortaya çıktı. 2011 yılında İstanbul-Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli bir sağlık çalışanının yine bir hasta yakınının şiddetine maruz kalması üzerine hastane önünde yaptıkları eylemle yetkililere çağrıda bulunan Tunca, şiddet için önlem alınmasını istemişti. Tunca, bu çağrıdan 3 yıl sonra atandığı Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde aynı şiddetin kurbanı oldu. (DİHA)

www.evrensel.net

Eklenme tarihi: 2014-08-20 18:15:44