Şifremi Unuttum

Türkiye’de İki Ebola Şüphesi

Türkiye’de 2 Ebola şüphesi


15.08.2014 12:48

İstanbul ve Adana’da, biri çocuk 2 kişide Ebola’dan şüphelenildi.

Dünya genelinde alarma neden olan Ebola virüsü yüzünden Türk Hava Yolları, Afrika’dan yapılan seferlerde belirti gösteren yolcularını sıkı takibe aldı. Kusma ya da ateşi olan yolcuların durumundan şüphelenildiğinde kaptan pilotlar Atatürk Havalimanı’na inişlerinde uçağa doktor istiyor. Bugün de Türk Hava Yolları’nın TK608 sefer sayılı Airbus A 321 tipi TC-JRK kuyruk tescilli Nairobi-İstanbul uçuşunu yapan uçakta ailesiyle seyahat eden erkek çocuk bir yolcunun kusma ve ateşinin olması üzerine Atatürk Havalimanı’na inişte doktor kontrolünden geçirildi. Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nde çocuğun muayene edildiği ve muayene sonucu yolcunun transit olarak başka bir ülkeye uçmasına izin verildiği öğrenildi. THY, yolcunun uçuşundan sonra uçağı dezenfekte ettirecek.

UGANDA’DAN İZNE GELEN İŞÇİDE EBOLA ŞÜPHESİ

UGANDA’da inşaat işçisi olarak çalışan ve izinli olarak geldiği memleketi Osmaniye’nin Bahçesi İlçesi’nde rahatsızlanan 34 yaşındaki İlhami Koska, bulaşıcı ‘Ebola’ hastalığı şüphesiyle sevk edildiği Adana’daki hastanede tedavi altına alındı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde ilk tetkikleri yapılan İlhami Koska’da ‘Ebola’ bulgusuna rastlanmadı.1,5 yıl kadar Sudan’da çalıştıktan sonra geçen ocak ayında Uganda‘ya geçen İlhami Koska, 10 Ağustos’ta izinli olarak memleketi Osmaniye’nin Bahçe İlçesi’ndeki evine geldi. Memleketindeki ikinci gününde rahatsızlanan İlhami Koska, yüksek ateş, kusma ve ishal şikayetiyle Bahçe Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Bahçe Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. Melda Muraz, iki gün boyunca durumunda iyileşme olmayan İlhami Koska’yı ‘Ebola’ hastalığı şüphesiyle Adana’daki Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’ne sevk etti. Dün saat 22.00 sıralarında Adana’ya getirilen İlhami Koska, Balcalı Hastanesi’nde tedavi altına alındı. İlhami Koska’nın kan tetkiklerinde ‘Ebola’ virüsüne rastlanmadı. İlhami Koska için üst sonulum yolları ve sinizüt tedavisine başlandı. Prosedür gereği kan örnekleri Sağlık Bakanlığı’na gönderildi.

Murat ÇAKIR- Özay DOĞAN- Yusuf BAŞTUĞ/İSTANBUL- BAHÇE (Osmaniye), ADANA, (DHA)