Şifremi Unuttum

Ankara’da Şarbon Tehlikesi!

Ankara’da şarbon tehlikesi!


09 Ağustos 2014 Cumartesi – 15:01 – Aksam.com.tr

Ankara’nın Haymana ilçesinde sağlık durumları kötüleşip yere yığılan büyükbaş hayvanları keserken şarbon bakterisi bulaşan 10 kişi tedavi edildi.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Tepeköy Mahallesi’nde otlatmadan dönen 12 büyükbaş hayvan, aynı yerden su içtikten sonra belirli aralıklarla yığılarak yere düştü. Yerdeki hayvanların telef olmasını istemeyen üreticiler, hayvanları kestikten sonra etini komşularına beşer onar kilo dağıttı. Belli bir süre geçmesinin ardından hayvanları kesenlerden 10 kişi rahatsızlanarak, Haymana Duatepe Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan muayenede, 10 kişide şarbon vakası tespit edildi. Hemen tedavi altına alınan 10 kişi, yapılan müdahale sonrası hastaneden taburcu edildi.

Mahalle Muhtarı Necati Deniz, yaptığı açıklamada, “Vatandaşların şarbon hastası hayvanları keserken ellerinin de kesilerek bu hastalığı kapmış olabileceğinden şüpheleniyoruz. Şu an için mahallemizde hayat normale döndü. Yetkililer, araştırmalarını sürdürüyorlar. Panik yapacak bir durum yok. Sadece belirli bir süre mahallemize hayvan giriş çıkışları kontrol altında tutulacak. Hayvanların bazılarının da şarbon vakasından değil bağırsak zehirlenmesinden öldüklerini öğrendik” diye konuştu.

Vakanın tespit edilmesinin ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından karantinaya alınan Tepeköy’de, hayatın normale döndüğü belirtildi. AA