Şifremi Unuttum

Türk Kızılayı’ndan Kan Ürünleri Fabrikası

Türk Kızılayı’ndan kan ürünleri fabrikası

05 Ekim 2013 12:29 (Son güncelleme 05 Ekim 2013 12:34)

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, “Kan ürünleri imal eden bir fabrikanın hazırlıklarını yapıyoruz, bayramdan sonra protokolü imzalayarak kamuoyuna açıklayacağız” dedi.

KARS

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kars Valisi Eyüp Tepe’yi makamında ziyaret etti. Türk Kızılayı’nın, “Kurban’da Kızılay Modeli” adlı modelinin bulunduğunu ve buna önem verdiklerini dile getiren Akar, “Milletimizin bu konuda da (kurban) eli ayağı olmaya adayız. Sayın Başbakanımız da bu konuda bizi destekliyor. Vekaletlerini Kızılay’a veren diğer halkımız gibi sayın Başbakanımız da 7 hisse kurbanını Kızılay’a vekalet vermek suretiyle bizi desteklediğini gösterdi” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kan toplama konusunda kendilerini yüreklendirdiğini ve ağır görevler verdiğini vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin kan meselesini tek başımıza çözmekle sorumlu ve yetkili hale geldik. Kan ürünleri imal eden bir fabrikanın da Sağlık Bakanlığı’nda hazırlıklarını yapıyoruz. Allah nasip ederse bayramdan sonra protokolü imzalayarak kamuoyuna sayın sağlık bakanımız tarafından açıklayacağız.”