Şifremi Unuttum

Artvin’de Kırım-Kongo Kanamalı Ateşine Yakalanan Hasta Öldü

14 Ağustos 2013 20:13

Artvin’in Yusufeli İlçesi Pamukçular köyünde yaşamakta olan  2 çocuk babası Mustafa ATICI (50) kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateş Hastalığına Kapıldı.

Yaklaşık 2 hafta önce Artvin Yusufeli pamukçular köyünde yaşamakta olan Mustafa Atıcı evinde otururken kene ısırdı. Keneyi fark etmeden koparan Atıcı rahatsızlandı. İlk olarak Artvin Devlet Hastanesine götürülen ATICI Buradan ise Erzurum Bölge Araştırma Hastanesine Sevk edildi.

Tedavi süresinde Yoğun Bakımdayken eşi ile temas eden  Mesude Atıcı bulaşıcı olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ‘hastalığına yakalandı.  Eşinden kaptığı hastalık sonucu Erzurum Bölge ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alındı.  Enfeksiyon hastalıkları servisinde tedavisi süren Mesude ATICI yaşam mucadelesini sürdüremeyip yaşamını yitirdi.

İlk olarak Mustafa ATICI’nın KKKA hastalığına kapılması sonucu yakın temastan dolayı eşi Mesude ATICI’ya bulaşmıştı. Mustafa ATICI yakalanmış olduğu KKKA hastalığından Kurtuldu. Eşi ise hayata tutunamadı.

Ramazan Bayramının 3 günü cenazesi çelik tabut içerisinde Artvin’in Yusufeli İlçesine getirilen Mesude ATICI çelik tabut ile gömüldükden sonra üzerine kireç döküldü. 2 Çocuk annesi olan Mesude ATICI’yı sevenleri ve köy halkı yalnız bırakmadı. Pamukçular Köyünde bu Yıl 10.su  Yapılacak olan Geleneksel Niyort Yayla Şenliğinde Yer alan Etkinliklerin <büyük bir bölüm yaşanan bu acı olay üzerine iptal edildi.