Şifremi Unuttum

Sivas’ta Ameliyata Alınan Hasta Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Çıktı

 

Kene yine can aldı

22 Temmuz 2013 Pazartesi – 13:33 – Aksam.com.tr

Sivas’ın Zara İlçesi noteri 54 yaşındaki Şadi Solak, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı sonucu tedavi gördüğü hastanede kurtarılamadı.

İlçeye bağlı Yusuf Yıldırım Mahallesi’nde oturan evli ve 4 çocuk babası Şadi Solak 10 gün önce rahatsızlandı. Yakınları tarafından Zara Devlet Hastanesi’ne götürülen Solak, ‘Soğuk alınlığı’ şüphesiyle tedavi edilerek evine döndü. 2 gün önce karın ağrısı şikayetiyle yeniden rahatsızlanan Solak yakınları tarafından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi genel cerrahi servisine getirildi. İdrar şikayeti olan ve iç kanama geçirdiği belirlenen Solak, ameliyata alındı. Ameliyat sırasında vücudunun içinde görülen bazı olumsuzluklar doktorları şaşırttı. Bunun üzerine Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Nazif Elaldı ameliyathaneye çağrılarak yardım istendi.

KENE ISIRIP ISIRMADIĞI TESPİT EDİLEMEDİ
Yapılan inceleme ardından Noter Şadi Solak’ın KKKA rahatsızlığına bağlı iç kanama geçirdiği saptandı. Ameliyat sonrası bir gün anestezi yoğun bakım servisinde kalan Şadi Solak bu sabaha karşı kurtarılamadı. Solak’ı kene ısırıp ısırmadığı ise tespit edilemedi. Kendisinin de rahatsızlandığı dönemde sağlık kuruluşlarına bu yönde bir bilgi vermediği belirtildi. Solak’ın cenazesi toprağa verilmek üzere yakınları tarafından ilçeye götürüldü. DHA