Şifremi Unuttum

Adli Tıp Uzmanları Derneği: Dr. Ali Çerkezoğlu’nu Gözaltına Almak Hukuku ve Demokrasiyi Gözaltına Almaktır

Dr. Ali Çerkezoğlu’nu ve Taksim Dayanışması Temsilcileri’ni Gözaltına Almak, Hukuku ve Demokrasiyi Gözaltına Almaktır 

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri ve Adli Tıp Uzmanları Derneği üyesi Dr. Ali Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu onlarca sendika ve meslek örgütü yöneticisi gözaltına alındı.  Hukuk hiçe sayılarak kapatılan, sonra tekrar açılıp tekrar hızlıca kapatılan Gezi Parkı’na gitmeye çalışan insanlara yönelik sürdürülen orantısız şiddete keyfi gözaltılar eklenmiştir.

Otuz bin üyesi bulunan İstanbul Tabip Odası’nın seçilmiş yöneticilerinden olan Dr.Ali Çerkezoğlu ve Taksim Dayanışması Temsilcileri dün akşam saatlerinde “hukuksuz ve keyfi bir biçimde” gözaltına alınmıştır. Devlet adına hareket ettiğini söyleyen yetkililer ve muktedirler yeni yeni suçlar icat etmekte, en temel insan haklarını çiğnemektedir. Anayasa’nın 34.maddesi ile tüm yurttaşlara tanınmış olan “önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı” hiç yokmuşçasına davranmak, bununla yetinmeyip her türlü barışçıl gösteriye şiddetle, gözaltılarla, tutuklamalarla karşılık vermek başlı başına anayasal düzeyi bozmanın; ulusal ve uluslararası hukuku hiçe saymanın göstergesidir. Her türlü barışçıl eyleme karşı uygulanan polis şiddeti alabildiğince yükseltilerek toplumda korku imparatorluğu yaratılmaya çalışılmaktadır.

Bu düşünce ve davranışın “hiçbir insani değerle, akılla, vicdanla ve inanılan değerlerle” ilgisi yoktur. Bugüne kadar “şiddete, hukuksuzluğa, insan haklarının ve mesleki değerlerin çiğnenmesine karşı; anayasa, insani değerler ve hukuk çerçevesinde, onurları ve yürekleri ile mücadele eden insanları susturmaya çalışmak, gözaltına almak despotluk ve hukuk tanımazlıktır”.

Ellerinde pala ve satırlarla savunmasız insanlara yapılan saldırının failleri ve tüm dünyanın gözü önünde ölüme yol açan  kolluk kuvvetleri hızla serbest bırakılırken meslektaşımız Dr. Ali Çerkezoğlu’nun da içinde olduğu “yeni” gözaltına alınanların ifadesinin hala alınamamış olmasını anlamakta güçlük çekiyoruz.

Yargı mensuplarından, hukuksuz bir biçimde gözaltına alınan Taksim Dayanışması Temsilcileri’nin derhal serbest bırakılmasını ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz.

ADLİ TIP UZMANLARI DERNEĞİ
YÖNETİM KURULU adına
Başkan Prof.Dr.Ümit BİÇER